2025. április 19., szombat

Fasírt

 Hozzávalók:

  • 1 db zsemle (hideg vízbe áztatva, majd jól kinyomkodva)

  • 1 tojás

  • Só, bors

  • 1 kávéskanál fűszerpaprika

  • 1-2 gerezd fokhagyma (zúzva)

  • Friss vagy szárított petrezselyem (ízlés szerint)

  • Kevés zsemlemorzsa a masszába (sűrítéshez, ha szükséges)

  • Zsemlemorzsa a hempergetéshez

  • Olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. A beáztatott, kinyomkodott zsemlét egy tálba tesszük.

  2. Hozzáadjuk a tojást, sót, borsot, paprikát, zúzott fokhagymát, petrezselymet, és ha szükséges, egy kevés zsemlemorzsát is keverünk bele, hogy jól formázható masszát kapjunk.

  3. Alaposan összegyúrjuk, majd diónyi vagy tenyérnyi pogácsákat formázunk belőle.

  4. A fasírtokat zsemlemorzsában meghempergetjük.

  5. Közepes lángon, bő olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.

Tipp: Kívül ropogós, belül szaftos fasírt a cél – ne legyen túl erős a láng, hogy belül is átsüljön!