2025. április 19., szombat

Kukoricasaláta

 Hozzávalók:

  • 1 fej lila hagyma (vékony félkarikákra vágva)

  • Egy kevés só

  • 2 evőkanál majonéz

  • 1 evőkanál tejföl

  • 1 csipet porcukor

  • 1 konzerv csemegekukorica (leszűrve)

  • Petrezselyem (frissen aprítva, vagy szárított – ízlés szerint) - Detti szerint

Elkészítés:

  1. A felszeletelt hagymát enyhén besózzuk, és pár percet állni hagyjuk.

  2. Közben a majonézt, tejfölt és porcukrot simára keverjük.

  3. Hozzáadjuk a kukoricát és a hagymát, majd megszórjuk petrezselyemmel.

  4. Jól összeforgatjuk, és fogyasztás előtt hűtőben kicsit állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.