2025. április 19., szombat

Franciasaláta

 Hozzávalók:

  • 1 csomag (vagy házilag mért) vegyes mirelit zöldség (pl. répa, borsó, karfiol – ízlés szerint)

  • 1–2 alma (meghámozva, felkockázva)

  • 2 db ecetes uborka

  • 3 evőkanál majonéz

  • 2 evőkanál tejföl

  • 1 csipet porcukor

  • (Opcionálisan 1 teáskanál mustár) Detti szerint

Elkészítés:

  1. A zöldségeket enyhén sós vízben 15–20 percig főzzük, majd leszűrjük és teljesen kihűtjük.

  2. Az almát kis kockákra vágjuk.

  3. A majonézt, tejfölt, porcukrot, oregánót (és ha használunk, mustárt) simára keverjük.

  4. Hozzáadjuk a kihűlt zöldségeket és az almát, majd alaposan összeforgatjuk.

  5. Hűtőben pihentetve a legfinomabb – legalább 1 órát érdemes állni hagyni tálalás előtt.