Hozzávalók:
-
1 csomag (vagy házilag mért) vegyes mirelit zöldség (pl. répa, borsó, karfiol – ízlés szerint)
-
1–2 alma (meghámozva, felkockázva)
2 db ecetes uborka
-
3 evőkanál majonéz
-
2 evőkanál tejföl
-
1 csipet porcukor
-
(Opcionálisan 1 teáskanál mustár) Detti szerint
Elkészítés:
-
A zöldségeket enyhén sós vízben 15–20 percig főzzük, majd leszűrjük és teljesen kihűtjük.
-
Az almát kis kockákra vágjuk.
-
A majonézt, tejfölt, porcukrot, oregánót (és ha használunk, mustárt) simára keverjük.
-
Hozzáadjuk a kihűlt zöldségeket és az almát, majd alaposan összeforgatjuk.
-
Hűtőben pihentetve a legfinomabb – legalább 1 órát érdemes állni hagyni tálalás előtt.