Hozzávalók (4 adaghoz):
-
1 evőkanál zsír
-
1 nagyobb fej vöröshagyma (apróra vágva)
-
1/2 evőkanál fűszerpaprika
-
60–80 dkg krumpli (meghámozva, kockázva)
-
Só – ízlés szerint
-
1 teáskanál pirosarany (opcionális)
Elkészítés:
-
A zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát egy csipet sóval.
-
Lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a fűszerpaprikát.
-
Felöntjük egy kevés vízzel (kb. 1 dl), nehogy leégjen, majd beletesszük a krumplit.
-
Fűszerezzük sóval, borssal, mehet bele pirosarany, ha használunk.
-
Felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi a krumplit, majd lassú tűzön főzzük fedő nélkül kb. 30 percig, amíg a krumpli megpuhul. Időnként megkeverni, szűkség szerint vizet pótoljuk.