2025. április 19., szombat

Paprikás krumpli

 Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 1 evőkanál zsír

  • 1 nagyobb fej vöröshagyma (apróra vágva)

  • 1/2 evőkanál fűszerpaprika

  • 60–80 dkg krumpli (meghámozva, kockázva)

  • Só – ízlés szerint

  • 1 teáskanál pirosarany (opcionális)

Elkészítés:

  1. A zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát egy csipet sóval.

  2. Lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a fűszerpaprikát.

  3. Felöntjük egy kevés vízzel (kb. 1 dl), nehogy leégjen, majd beletesszük a krumplit.

  4. Fűszerezzük sóval, borssal, mehet bele pirosarany, ha használunk.

  5. Felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi a krumplit, majd lassú tűzön főzzük fedő nélkül kb. 30 percig, amíg a krumpli megpuhul. Időnként megkeverni, szűkség szerint vizet pótoljuk.