2025. április 19., szombat

Nokedli

 Hozzávalók (kb. 2-3 adag):

  • 25-30 dkg liszt

  • 1 tojás

  • Víz (amennyit felvesz, kb. 1–1,5 dl – állagtól függően)

Elkészítés:

  1. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást és egy csipet sót.

  2. Fokozatosan annyi vizet keverünk hozzá, hogy sűrű, de jól keverhető, ragacsos tésztát kapjunk.

  3. Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk a tésztát nokedliszaggatóval (vagy egy kanál segítségével).

  4. Amint a galuskák feljönnek a víz tetejére, még kb. 1–2 percig főzzük, majd leszűrjük. Ha akarjuk hideg vízzel gyorsan leöblítjük.

  5. 1/2 evőkanál olajjal átkeverhetjük, hogy ne tapadjanak össze.