2025. április 19., szombat

Húsleves

 Hozzávalók:

  • Marhahús vagy csirkehús (ízlés szerint)

  • 2-3 sárgarépa

  • 1-2 petrezselyemgyökér

  • 1 fej vöröshagyma

  • 3-4 gerezd fokhagyma

  • Egy kis csokor friss petrezselyem

  • 10 szem egész fekete bors

  • 1 babérlevél

  • Egy kevés delikát vagy ételízesítő (ízlés szerint)

Elkészítés:

  1. Helyezd a húst egy nagy lábasba, majd öntsd fel hideg vízzel.

  2. Lassan forrald fel, és amikor hab képződik a tetején, szedd le egy kanállal (lehabozás).

  3. Add hozzá a megtisztított zöldségeket: sárgarépát, petrezselyemgyökeret, a félbevágott hagymát, fokhagymagerezdeket, valamint a fűszereket (bors, babérlevél, delikát).

  4. Tedd bele a friss petrezselymet is – akár egészben, csokorba kötve.

  5. Főzd takaréklángon, de gyöngyözve forrjon fedő nélkül, körülbelül 2–2,5 órán át, míg a hús teljesen megpuhul, és az ízek összeérnek.

Tipp: A levest tálalás előtt érdemes átszűrni, hogy tiszta, aranyszínű levet kapjunk.